11. Клупска изложба фотографија Фото-кино клуба

ТРЕБИЊЕ I У Дучићевој улици вечерас је отворена 11. Клупска изложба фотографија Фото-кино клуба Требиње.

Славенко Вукасовић, предсједник Фото-кино клуба Требиње каже да је на изложби радове представило 17 чланова овог клуба, који ове године прославља јубилеј 70. година постојања.

„Селектор изложбе био је Мирсад Мујановић, мајстор фотографије из Фото савеза БиХ. Изложено је 60 најбољих колор и црно-бијелих фотографија, а мотиви на фотографијама су углавном били портрети, пејзажи и природа“, навео је Вукасовић.

У категорији колор фотографије прво мјесто освојио је Нинослав Илић за фотографију „Погледи“, друга награда припала је Предрагу Муцовићу за фотографију „Можеш и ти“, док је трећа награда отишла у руке Радоју Елезу за фотографију „Амазонке“.

Похвале у овој категорији добили су: Јован Видаковић за фотографију „Lament for a Lake 1“, Милица Ијачић за фотографију „Сликар“ и Радован Дангубић за фотографију „Послије пожара“.

Прву награду у категорији црно-бијеле фотографије добио је Душан Вуковић за фотографију „Двоје под дрветом“, друга награда припала је Радоју Вуковићу за фотографију „Степенице вјере“, док је трећа награда додијељена Слађани Гајић за фотографију „Молитва“.

Похвале у овој категорији добили су: Нермин Смајић за фотографију „Сплитска прича“, Славенко Вукасовић за фотографију „Проклетије“ и Владан Ђукић за фотографију „Отац Бенедикт“.

Фотограф Нинослав Илић каже да његова награђена фотографија припада жанру уличне фотографије и настала је у једној од шетњи Бечом.

„С обзиром да сам ја архитекта по занимању, мене највише занима тај живот града, односи између људи, простор као и простор међу људима“, навео је Илић.

Другонаграђени фотограф Предраг Муцовић такође је донио фотографију из случајне шетње по Лесковцу.

„За добру фотографију, потребни су техничко и умјетничко знање, али добра воља, добре патике и срећа“, истакао је Муцовић.

Изложба фотографија је приређена у оквиру манифестације Требињско културно љето и 9. Требињских дана фотографије и биће отворена неколико дана.

Д.М.