Aktuelno

11. Klupska izložba fotografija Foto-kino kluba

TREBINJE I U Dučićevoj ulici večeras je otvorena 11. Klupska izložba fotografija Foto-kino kluba Trebinje.

Slavenko Vukasović, predsjednik Foto-kino kluba Trebinje kaže da je na izložbi radove predstavilo 17 članova ovog kluba, koji ove godine proslavlja jubilej 70. godina postojanja.

„Selektor izložbe bio je Mirsad Mujanović, majstor fotografije iz Foto saveza BiH. Izloženo je 60 najboljih kolor i crno-bijelih fotografija, a motivi na fotografijama su uglavnom bili portreti, pejzaži i priroda“, naveo je Vukasović.

U kategoriji kolor fotografije prvo mjesto osvojio je Ninoslav Ilić za fotografiju „Pogledi“, druga nagrada pripala je Predragu Mucoviću za fotografiju „Možeš i ti“, dok je treća nagrada otišla u ruke Radoju Elezu za fotografiju „Amazonke“.

Pohvale u ovoj kategoriji dobili su: Jovan Vidaković za fotografiju „Lament for a Lake 1“, Milica Ijačić za fotografiju „Slikar“ i Radovan Dangubić za fotografiju „Poslije požara“.

Prvu nagradu u kategoriji crno-bijele fotografije dobio je Dušan Vuković za fotografiju „Dvoje pod drvetom“, druga nagrada pripala je Radoju Vukoviću za fotografiju „Stepenice vjere“, dok je treća nagrada dodijeljena Slađani Gajić za fotografiju „Molitva“.

Pohvale u ovoj kategoriji dobili su: Nermin Smajić za fotografiju „Splitska priča“, Slavenko Vukasović za fotografiju „Prokletije“ i Vladan Đukić za fotografiju „Otac Benedikt“.

Fotograf Ninoslav Ilić kaže da njegova nagrađena fotografija pripada žanru ulične fotografije i nastala je u jednoj od šetnji Bečom.

„S obzirom da sam ja arhitekta po zanimanju, mene najviše zanima taj život grada, odnosi između ljudi, prostor kao i prostor među ljudima“, naveo je Ilić.

Drugonagrađeni fotograf Predrag Mucović takođe je donio fotografiju iz slučajne šetnje po Leskovcu.

„Za dobru fotografiju, potrebni su tehničko i umjetničko znanje, ali dobra volja, dobre patike i sreća“, istakao je Mucović.

Izložba fotografija je priređena u okviru manifestacije Trebinjsko kulturno ljeto i 9. Trebinjskih dana fotografije i biće otvorena nekoliko dana.

D.M.