15.000 грађана Србије је за смртну казну

smrtna kazna

БЕОГРАД I На сајту „Петиције24.цом“ покренута је петиција за поновно увођење смртне казне у Србији, коју је до сада потписало скоро 15.000 грађана!

Иницијатори петиције постављају отворено питање о неопходности смртне казна, с обзиром на то да нам је црна хроника из дана у дан све „црња“.

„Људи губе животе свакодневно, а психопате и социопате живе и даље о трошку грађана и пореских обвезника. Оно што додатно даје негативан смисао нашем закону јесте чињеница да је већина насилника, силоватеља и манијака у Србији већ чинила слична или иста кривична дела у прошлости, али да данас слободно шета нашом земљом…“ наводи се у петицији.

„И временом опет учине исто, чиме се сматрају такозваним повратницима. Да је већ уведена смртна казна за најсвирепије злочине у Србији, многи би наши грађани данас били још живи, укључујући и ово мало дете које је брутално убијено у Зајечару! Оно што највише изазива гнев у човеку када се суочи са овако страшним вестима јесте чињеница да је већина тих монструма одраније позната полицији. Тада се сваки човек једноставно запита шта онда он још ради на слободи?! Злочин се тиче свих нас, јер свако од нас може лако постати жртва! Стоп насиљу, злостављању и убијању невиних људи и деце у Србији!“, закључак је петиције.

Информер