Агонија службеника српске амбасаде

369391_1
БЕОГРАД │ Нема назнака када ће службеници амбасаде Србије у Либији Слађана Станковић и Јовица Степић бити пуштени на слободу. Власти у Триполију уверавају наше државне органе да су они живи, као и да сваког часа може доћи до њиховог ослобађања. И тако месец и по дана.
Породица Јовице Степића, који је отет са колегиницом 8. новембра, и даље не губи наду у позитиван исход ове агоније. Његова ћерка Оливера и браћа Драган и Веља, из дана у дан ишчекују да Јовица буде ослобођен и да им се јави телефоном.
„Очекивали смо да се овај случај разреши много раније, за недељу, највише две. Међутим, све се одужило и претворило у агонију. Ипак, стричеви и ја из дана у дан се молимо и надамо да ће мој отац да буде ослобођен“, каже Оливера.
Она додаје да им се и даље нико од надлежних не обраћа. Оливера сматра да је требао било ко из Министарства спољних послова (МСП) да их позове и каже им бар речи утехе.
„Мислимо да је ред да се нама неко јави и обавести нас ко је и зашто извео ову отмицу и када ће уследити ослобађање“, сматра Оливера. Она додаје да ће и убудуће, као и њени стричеви, наставити да прати медије, јер су им они једини извор информација.
Иста је ситуација и у породици Слађане Станковић. Њен супруг Александар ишао је и у МСП, али осим уверавања да се улажу максимални напори на ослобађању двоје отетих, више информација није добио.
Вечерње НОВОСТИ