Аграрни фонд помаже пољопривредницима: Подијељено 29 донација

ТРЕБИЊЕ │ Директор Аграрног фонда Веселин Дутина данас је потписао уговоре о додјели бесповратних подстицајних средстава укупне вриједности 50.500 КМ са 29 апликаната-индивидуалних пољопривредних произвођача са подручја Требиња.

Мини грантови додијељени су пољопривредним произвођачима, млађим од 40 година, без сталног запослења, које су задовољили критеријуме по јавном позиву, које је расписао Аграрни фонд.

Ово је један од програма Аграрног фонда за помоћ пољопривредној производњи за 2017. годину, за које је Град Требиње издвојио средства за развој пољопривреде и опремање газдинстава новом опремом, набавку ситне механизације и инсталацију система за наводњавање.

„Ради сео краткој помоћи, а ми ћемо наставити са контролом утрошка средстава и сви они пољопривредни произвођачи који буду на квалитетан начин, како су предвидјели употријебили средства, ми ћемо им обезбиједити нове донације у наредној години, већ од фебруара мјесеца, када почиње пољопривредна сезона“, рекао је градоначелник Требиња Лука Петровић.

Он је напоменуо је да је формирање Аграрног фонда оправдало очекивања и додао да Град Требиње преко Аграрног фонда помаже пољопривредницима који прате јавне позиве.

„Има још много оних који нису укључени у јавне позиве и очекујемо да ће се они обратити Аграрном фонду“, рекао је Петровић.

Директор Аграрног фонда Веселин Дутина истакао је да је ово први програм Аграрног фонда, гдје су пољопривредници добили новчана средства за унапређење развоја пољопривредне производње и модернизацију газдинстава, подизање пластеника, набавку механизације, прикључака, адаптацију објеката и слично.

Раденко Иванковић средства ће искористити за набавку врцaљке и опреме за пчелараство

Раденко Иванковић је за развој пчеларске производње овим програмом добио 1.800 КМ, а како каже, средства ће искористити за набавку врцаљке и опреме за пчелараство.

Татјана Васковић која се бави сточарством, добила је мини грант у висини 1.700 КМ. Она жели да унаприједи и прошири производњу, а млијечне производе продаје у Херцеговачкој кући.

Татајана Васковић жели да унаприједи сточарску производњу

 

Износ појединачних субвенција је од 1.500 до 2.500 КМ.

М.И.