Agrarni fond pomaže poljoprivrednicima: Podijeljeno 29 donacija

TREBINJE │ Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina danas je potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih podsticajnih sredstava ukupne vrijednosti 50.500 KM sa 29 aplikanata-individualnih poljoprivrednih proizvođača sa područja Trebinja.

Mini grantovi dodijeljeni su poljoprivrednim proizvođačima, mlađim od 40 godina, bez stalnog zaposlenja, koje su zadovoljili kriterijume po javnom pozivu, koje je raspisao Agrarni fond.

Ovo je jedan od programa Agrarnog fonda za pomoć poljoprivrednoj proizvodnji za 2017. godinu, za koje je Grad Trebinje izdvojio sredstva za razvoj poljoprivrede i opremanje gazdinstava novom opremom, nabavku sitne mehanizacije i instalaciju sistema za navodnjavanje.

„Radi seo kratkoj pomoći, a mi ćemo nastaviti sa kontrolom utroška sredstava i svi oni poljoprivredni proizvođači koji budu na kvalitetan način, kako su predvidjeli upotrijebili sredstva, mi ćemo im obezbijediti nove donacije u narednoj godini, već od februara mjeseca, kada počinje poljoprivredna sezona“, rekao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

On je napomenuo je da je formiranje Agrarnog fonda opravdalo očekivanja i dodao da Grad Trebinje preko Agrarnog fonda pomaže poljoprivrednicima koji prate javne pozive.

„Ima još mnogo onih koji nisu uključeni u javne pozive i očekujemo da će se oni obratiti Agrarnom fondu“, rekao je Petrović.

Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina istakao je da je ovo prvi program Agrarnog fonda, gdje su poljoprivrednici dobili novčana sredstva za unapređenje razvoja poljoprivredne proizvodnje i modernizaciju gazdinstava, podizanje plastenika, nabavku mehanizacije, priključaka, adaptaciju objekata i slično.

Radenko Ivanković sredstva će iskoristiti za nabavku vrcaljke i opreme za pčelarastvo

Radenko Ivanković je za razvoj pčelarske proizvodnje ovim programom dobio 1.800 KM, a kako kaže, sredstva će iskoristiti za nabavku vrcaljke i opreme za pčelarastvo.

Tatjana Vasković koja se bavi stočarstvom, dobila je mini grant u visini 1.700 KM. Ona želi da unaprijedi i proširi proizvodnju, a mliječne proizvode prodaje u Hercegovačkoj kući.

Tatajana Vasković želi da unaprijedi stočarsku proizvodnju

 

Iznos pojedinačnih subvencija je od 1.500 do 2.500 KM.

M.I.