Аграрни фонд помаже пољопривреднике: Подијељен расад парадајза и паприке

ТРЕБИЊЕ │ Аграрни фонд Града Требиња  подијелио је данас за 20 пољопривредних произвођача  расад паприка и парадајза укупне вриједности 15.000 KМ.

Ово је први пут да је Аграрни фонд сопствено произвео 20.000 комада расада паприке и парадајза – сорте оптима, каплуд и беладона. Расад је бесплатно подијељен пољопривредницима, који су се пријавили на јавни позив, а приоритет су били они који су кроз мјесне заједнице исказали потребу са садним материјалом.

„За требињске пољопривреднике обезбиједили смо количине расада које су тражили – од 300 до 700 садница по произвођачу. Са њима смо направили договор о откупу произведеног поврћа, уколико га они не буду могли пласирати на тржиште, па ће им Аграрни фонд помоћи приликом опкупа“, рекао је Веселин Дутина директор Аграрног фонда.

Милеко Бошковић из Требиња данас је добио 300 садница. Kаже да је расад квалитетан и захвалио се Аграрном фонду на овој донацији.

„Аграрни фонд је урадио прави посао и ово је први пут да неко бесплатно дијели расад поврћа“, казао је он.

Аграрни фонд ће у наредном периоду подијелити и пчеларске пакете за 20 требињских пчелара. Ово су само неке од предузетих активности за унапређење пољопривредне производње, подсјетио је Веселин Дутина и напоменуо да је град Требиње инвестирао  у протеклих годину дана преко Аграрног фонда око пола милиона KМ за развој пољпоривреде, од којих је корист имало око 600 коопераната.

М.И.