Алатова кошница играча

image-3702ab612314edef4da795f471dd38dde0adb06696ac5edbe142d94a0e83d187-V
ТРЕБИЊЕ | Ових дана и вечери, Дом младих и велика сала у Дому пензионера, подсјећају на велику кошницу препуну младих…
Ријеч је о члановима Омладинских селекција који са нестрпљењем очекују свој тренутак славе, наступ пред, традиционално, до посљедњег мјеста испуњеном спортском двораном „Милош Мрдић“ у Бреговима. И док маме, баке, старије сестре и тетке, шију ношње припремају фризуре за наступ, у Градском КУД-у „Алат Свислајон“ влада рјешеност да се приреди још један концерт за памћење. Уосталом, какав би друго и био када се зна да ће готово 400 малишана заиграти у десетак кореографија, када ће се чути видјети пјевачи, свирачи, етно група…
„Видите да већ данима влада велика ужурбаност и на неки начин позитивна трема. Није лако припремити готово 400 малишана да заиграју, обуку се и припреме, покажу се у најљепшем свијетлу. Али ми у нашу дјецу, у наш подмаладак вјерујемо. На крају крајева они ће једног дана бити у А саставу. До тада има доста времена, а овакви концерти, надамо се и спектакли, биће праве провјере умјећа“, каже умјетнички руководилац ГКУД „Алат Свислајон“ Борко Ћорлука.
Заједно са њим раде и, како их дјеца симпатично зову „учитељице фолклора“, Милица Миленић, Милијана Зиројевић, Милица Укропина.
Публика ће видјети Игре из Херцеговине, Србије, Левча, Пирота, Крајине, Поморавља, Тимока, Старог Влаха, Пчиње…чути солисте и етно групу како пјевају старе народне пјесме.
Почетак је заказан у петак вече, у 19 часова у Спортској дворани „Милош Мрдић“.
„Изостанак није дозвољен“, са осмјехом на лицу кажу „Алатови“ малишани.
Р.М.