Albanac spasio srpsku djevojčicu od otmičara

342696_1

OBILIĆ | Devetogodišnju M. M. srpske nacionalnosti, iz Babinog Mosta u opštini Obilić na Kosmetu, pokušale su da otmu nepoznate osobe.

Prema riječima Nenada Denića, predsjednika Privremenog organa opštine Obilić, incident se dogodio u četvrtak ujutru na raskrsnici u ovom selu, kada je djevojčica krenula u osnovnu školu „Milan Rakić“.

„Pokušaj otmice dogodio se u jutarnjim satima kada je na putu od kuće do škole devojčicu presreo crni džip bez registarskih tablica, pri čemu su dva mladića pokušala da uvuku devojčicu u vozilo. Međutim, otmicu je, prema dosadašnjim saznanjima, osujetio stariji Albanac koji je čuvši vrisku počeo da viče na otmičare. Posle reakcije ovog slučajnog prolaznika napadači su pobegli“, priča Denić.

Prema svjedočenju Denića, slučaj je odmah projavljen kosovskoj policiji i Kforu. Na mjestu pokušaja otmice slučajni prolaznici su ispričali kako je dijete vrištalo i pokušalo da se otme iz ruku jednog od otmičara kada je pritrčao stariji Albanac, a za njim i još neki mještani.

Zahvaljujući njihovoj reakciji otmičari su se uspaničili i ušli u džip, ostavivši M.M.

„Obavili smo razgovor i sa direktorom škole i roditeljima devojčice. Roditelji su u panici i ne žele pred javnost, a devojčica je potpuno traumirana“, pojašnjava Denić.

Mještani Babinog Mosta, srpskog sela koje se nalazi u opštini Obilić, kraj magistalnog puta Priština – Kosovska Mitrovica, koji su čuli za incident, podsjećaju da su nekoliko dana prije pokušaja otmice srpske djevojčice nepoznate osobe slikale ovdašnju osnovnu školu koju pohađa više od stotinu đaka. Na intervenciju direktora policija je uspjela da identifikuje vozilo, ali je još nepoznato zašto je fotografisana srpska škola u ovom mjestu.

Inače, ovo srpsko mjesto danas su nadlijetali helikopteri Kfora.

Novosti