Aleksandar Vučić danas u Sarajevu

343827_1

SARAJEVO | Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas u Sarajevu ceremonijalnom otvaranju skupa „Sarajevo biznis forum 2015“ i obratiti se prisutnima, a sastaće se i sa članovima Predsjedništva BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem.

Nakon otvaranja skupa, Vučić će se sastati sa Zvizdićem, a potom sa članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Tokom ove radne posjete, Vučić će razgovarati i sa predsjednikom Islamske razvojne banke Ahmedom Mohamedom Alijem, predsjedavajućim Islamske komore trgovine i industrije šeikom Salehom Abdulahom Kamelom i zamjenikom turskog premijera Alijem Babadžanom.

Šesta međunarodna investicijska konferencija Sarajevo biznis forum „Jedan region, jedna ekonomija“ /One region, one economy/ održava se u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Organizatori – BBI banka i Islamska razvojna banka – najavili su učešće eminentnih regionalnih i svjetskih lidera i privrednika.

Šesti „Sarajevo biznis forum“ u fokus će staviti cijeli region, promovišući viziju regiona kao evropskog centra za proizvodnju zdrave hrane, centra informacionih tehnologija, centra edukacije za strane studente, te razvoj turizma.

Agencije