Амбасадор БиХ у Румунији у посјети Требињу: Сарадњу оснажити кроз конкретне активности

13073027_1766827886870949_312667705_o

ТРЕБИЊЕ l Амбасадор БиХ у Румунији Миле Васић рекао је данас у Требињу да је приоритет амбасаде на чијем је челу економска сарадња БиХ и Румуније, те да Требиње и источна Херцеговина морају да имају запажено мјесто.

Васић је на састанку са привредницима и представницима Градске администрација  рекао да спољнотрговинска размјена БиХ и Румуније није на нивоу могућности и добрих политичких односа двије земље.

Амбасада БиХ у Букурешту је као приоритетни задатак у наредном периоду одредила повећање вањскотрговинске сарадње Босне и Херцеговине и Румуније. Досадашња сарадња ових двију држава је, у односу на потенцијале бх. привреде и потребе румунског тржишта, како се могло чути на састанку, незадовољавајућа.

“Циљ је да нашим људима покажемо да постоје још нека тржишта која су веома атрактивна па и далеко богатијим државама од наше, да постоје нека тржишта која су нама по менталитету слична, да у Румунији постоје људи који раде и који су спремни да помогну”, каже амбасадор Васић.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић изразио је наду да ће овај састанак са амбасадором БиХ у Румунији бити значајан корак ка остваривању сарадње те да Требиње и његови потенцијали имају шта да понуде значајном румунском тржишту.

Сарадња БиХ и Румуније у наредном се периоду, како каже амбасадор у свом излагању, планира оснаживати кроз конкретне активности попут формирања онлајн базе.

„Покушаћемо да створимо механизме да се и наша привреда појави у Румунији и успостави квалитетна сарадња, ми смо на расплоагању за сарадњу и надамо се конкретним резултатима“, рекао је након састанка Веселин Савић, Директор Подручне привредне коморе Требиње.

Р.М.