Амбасадор Француске у посјети Градској управи

ТРЕБИЊЕ I Амбасадор Француске у Босни и Херцеговини Гијом Русон посјетио је данас  и Градску управу, гдје је разговарао са замјеником градоначелника Мирком Ћурићем и предсједником Скупштине града Драгославом Бањком.

„Амбасадора смо упознали са стратегијом развоја, туристичким потенцијалима и погодном географским положајем Требиња“, рекао је замјеник градоначелника Мирко Ћурић, а преноси званични сајт града Требиња.

Предсједник скупштине Драгослав Бањак упознао је француског амбасадора са пројектом Истраживачке станице у Згоњеву, гдје би програме водили еминентни стручњаци, а полазници били најталентованији ученици.

„Изненађен сам колико завршених и започетих пројеката има Градска управа. Требиње је мањи град са великом перспективом. Инвестициона конференција која је организована у мају је одлична идеја како привући инвеститоре и како скренути њихову пажњу на овај град. Надам се да ћу идуће године бити гост на новој Инвестиционој конференцији у организацији града Требиња“, рекао је амбасадор Русон.

Амбасадор Русон дужност је преузео у јуну ове године, а ово је била његова прва посјета Требињу.

Радио Требиње