Amerikanci zainteresovani da ulažu u Srbiju

346390_1
BEOGRAD l Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija. Istakao je da njihova zainteresovanost za ulaganja u Srbiji znači brži proces evrointegracija i širu političku podršku SAD Srbiji.

Predstavnici „Dženeral Elektrika“ su premijeru preneli da je ta kompanija otvorena za nove investicije u Srbiji, dok je od predstavnika kompanije „Friport MekoMoran“ premijer zatražio, između ostalog, pomoć u pronalaženju strateškog partnera za RTB „Bor“.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, sa predstavnicima kompanije „Dženeral Elektrik“ premijer je razgovarao o saradnji u oblasti energetike, zdravstva, transporta i avio-industrije.

Vučić je, kako se navodi, naglasio da je Srbija sprovela sve zakonske reforme kako bi stranim investitorima omogućila bržu i lakšu realizaciju investicija.

Sagovornike je obavestio i o ekonomskim reformama koje je realizovala vlada Srbije, što našu zemlju čini ekonomski stabilnom i bezbednom za strane investicije.

Vučić je istakao da je Srbija spremna da američkim kompanijama obezbedi najbolje uslove poslovanja u regionu zapadnog Balkana i podršku srpske Vlade.

Tanjug