Анкета у САД: Американци више вјерују Клинтоновој него Трампу

hilari tramp

ВАШИНГТОН I Американци више вјерују да са многим проблемима, од имиграције до здравствене заштите, може да се избори кандидаткиња за демократско предсједничко именовање Хилари Клинтон него њен ривал, бизнисмен и републиканац Доналд Трамп, показали су резултати истраживања јавног мњења АП-ГфК.

Анкета показује да су Американци више на страни Клинтонове чак и када су упитани који би од два кандидата био најбољи у „стварању јаке Америке“, кључног обећања у Трамповој кампањи.

Истраживање међутим не открива потенцијална проблематична питања по Хилари Клинтон. Американци имају готово исто повјерење у Трампа и Клинтонову када је ријеч о томе коме треба препустити економију, коју су учесници анкете високо рангирали као једно од најважнијих питања.

Како је наведено, када је у питању економија САД Клинтоновој вјерује 38 одсто Американаца, док је на Трамповој страни њих 35 одсто.

Резултати истраживања су показали да само 20 одсто испитаника сматра да Хилари Клинтон веома добро представља њихове погледе на питања до којих им је стало, док је резултат још лошији када је у питању милијардер Трамп, па тако тек 15 одсто учесника анкете каже да он веома добро представља њихове ставове, преноси Тањуг.

АП наводи да се Клинтонова и Трамп и даље суочавају са препрекама иако су фаворити за предсједничку номинацију својих партија.

Делегати су у првом кругу гласања обавезни да гласају према резултатима страначких избора, а у сваком слиједећем кругу, у складу с правилима страначких огранака у свакој појединачној држави, све је више делегата који могу да гласају за кога желе.

Агенције