Атлетичари блистали у Читлуку

ЧИТЛУК │ Атлетичари Леотара освојили су десет медаља на Међународном атлетском митингу „Бротњо 2018“, који је јуче одржан у Читлуку.

Најмађи атлетичари били су посебно успјешни, освојивши  шест медаља – по двије златне, сребрене и бронзане. Златне медаље освојили су Срна Данојлић (2011. годиште), у трци на на 60 медаља и Јована Кржић (2009. годиште) на 200 метара. Сребрне су освојили Кристина Долина (2007.годиште) у трци на 300 метара и Сара Мијановић (2009. годиште) на 60 метара, док су се бронзаним медаљама окитили Иван Куртовић(2011. годиште) и Јована Кржић (2009. годиште) у трци на 60 метара.

Репрезентативац БиХ Никола Долина освојио је златну медаљу у дисциплини скок у вис, док је сребрну медаљу освојио у скоку у даљ. Дијана Ковач окитила се златом у дициплини скок у вис и Нина Зуровац освојила је бронзану медаљу у бацању кугле.

Према ријечима тренера Атлетског клуба Леотар Милана Спаића, ово је значајан успјех младих требињских атлетичара, а награде које су освојене у конкуренцији преко 500 атлечичара само је добар показатељ рада са најмлађим категоријама

„ Дугогодишњи рад са најмлађим дао је и резултате, што потврђују бројне освојене медаље на домаћим и међунаредним такмичењима. Захваљујући Граду Требињу и Спортском друштву Леотар,од којих имамо несебичну помоћ, у протеклом периоду наступили смо успјешно на више митинга. Желимо да обавијестимо све заинтересоване родитеље да своје малишане могу бесплатно уписати у АК Леотар, а све информације могу добити на телефон број 065 683 849“, казао је он.

На митингу у Читлуку учествовало је 22 клуба из БиХ и Хрватске.

М.И.