Autoputevi RS za auta dali skoro 200.000 KM

20141205180526_277039
BANJALUKA | Javno preduzeće „Autoputevi RS“ od firme „Servis Vidović“ je kupilo pet novih vozila, ukupne vrijednosti 196.887,60 KM.
Najskuplje vozilo kupljeno je za Dušana Topića, direktora JP „Autoputevi RS“, i to pasat, koji je plaćen 67.731,30 KM.
Inače, zbog vrhunske opreme radi se o najskupljem modelu ovog vozila, koji se u pojedinim auto-kućama u Bosni i Hercegovini može naći i za 40.000 KM.
Pored pasata, ovo javno preduzeće kupilo je još tri vozila marke polo, koji su plaćeni ukupno 90.312,30 KM ili 30.104,10 KM sa PDV-om po vozilu i jedan golfa, koji je plaćen 38.844 KM.
U JP „Autoputevi RS“ kažu da su se na kupovinu novih vozila odlučili nakon što su razmotrili stanje starih vozila, posebno onih koji su korišteni u poslovima koji su u vezi s izgradnjom autoputa Gradiška – Banjaluka.
„Uprava preduzeća utvrdila je da korišćenje starih vozila nije opravdano sa aspekta održavanja te je odlučila da budu prodavani putem licitacije, što je i urađeno. Razlozi za nabavku novih vozila jesu povećanje obima posla, odnosno intenzivna gradnja autoputa Banjaluka – Doboj, dionice Doboj – Prnjavor, a početkom septembra otvoreno je i gradilište na dionici od Banjaluke do Prnjavora tako da postoji stalna potreba za praćenjem dinamike radova na gradilištima od strane nadležnih službi preduzeća“, kažu u JP „Autoputevi“ RS.
Tender za nabavku pet novih vozila raspisan je krajem avgusta s rokom za dostavljanje ponuda do kraja septembra, a nakon toga Uprava JP „Autoputevi RS“ i Nadzorni odbor krajem oktobra donijeli su odluku da bude zaključen ugovor vrijedan gotovo 200.000 KM. Kao razloge za nabavku novih vozila u JP „Autoputevi RS“, navode i to da će uskoro početi rad Odjeljenja za naplatu putarine na naplatnom mjestu Jakupovci na autoputu Banjaluka – Gradiška te da će biti neophodni intenzivniji odlazak i posjeta naplatnim mjestima.
Što se tiče naplate putarine na autoputu Banjaluka – Gradiška, Javno preduzeće nedavno je raspisalo javni poziv za dostavljanje ponuda obezbjeđenja naplatnih kućica i provoza novca koji je procijenjen na 170.000 KM bez PDV-a.
Nezavisne novine