Бањалучанин зарадио 3,4 милиона марака

banja luka

БАЊА ЛУКА │ Бањалучанин који се бави издавањем некретнина остварио је у прошлој години рекордну зараду у Републици Српској „тешку“ 3,4 милиона КМ, открива пословни портал Капитал.ба.

Листа Пореске управе Републике Српске на којој се налази десет највећих износа пријављеног опорезивог дохотка у прошлој години показује да је су најуноснији послови били доходак од капитала и самосталне дјелатности. Свих десет на листи лани је имало примања већа од милион марака.

Друго мјесто са 3,27 милиона КМ је заузео становник Челинца који је тај износ зарадио бавећи се самосталном дјелатношћу.

Трећи на листи је из Сребренице који је од капиталне добити остварио доходак „тежак“ 2,58 милиона марака.

Иза њега су Добојлија и два Бањалучана који су од самосталне дјелатности остварили 2,23 милиона, односно 1,93 те 1,77 милиона марака.

На седмом мјесту је грађанин Бијељине који је по основу доходка од капитала зарадио 1,7 милиона марака, док је два мјеста иза њега становник Кнежева који је по основу дохотка од капитала инкасирао 1,37 милиона марака.

На листи су и два Бањалучанина која су лани имала милионска лична примања. Један од њих је зарадио 1,47 милиона КМ и налази се на осмом мјесту на листи највећих пријављених опорезивих доходака, док је други инкасирао 1,2 милиона марака и он је десети на листи.

У Пореској управи Републике Српске су истакли да су физичка лица, која су у протеклој години остварили доходак од личних примања, самосталне дјелатности, ауторских и сродних права и права индустријске својине, те капитала (доходак од издавања у закуп покретне и непокретне имовине, дивиденди и удјела у добити), капиталних добитака, из страних извора и осталог дохотка, били дужни да до 31. марта текуће године поднесу годишњу пореску пријаву за порез на доходак.

Капитал