Бањалучки оглас: Вади зубе по кућама

zubar

БАЊА ЛУКА │ У бањалучким парковима се појавио необичан оглас стоматолога који лијечи по кућама.

За себе тврди да је стоматолошки факултет завршио у Сарајеву, а пензију зарадио у Хрватској. По Бањалуци ординира већ 8 мјесеци и због ниских цијена својих услуга има све више пацијената. Међутим, његов рад још нико није контролисао.

У обичним путним торбама спакована је стоматолошка опрема. Слободан Сучевић, који се представља као стоматолог, користи је на кућној адреси пацијената, пише Н1.

Урошу Тепићу из села Мотике надомак Бањалуке узео је мјеру за зубну протезу која ће га коштати 140 марака.

Сучевић каже да има много пацијената због ниских цијена.

„15 КМ ми је вађење зуба, 15 КМ кошта поправка, а круне керамичке радим за 90 марака“, рекао је Слободан Сучевић.

Показао је и Увјерење о дипломирању из 1976. године са Медицинског факултета у Сарајеву. Пензију је, каже, зарадио у Хрватској. Боравио је у Аустралији, гђе је почео пружати стоматолошке услуге по кућама. Исту праксу наставио је у Бањалуци у посљедњих 8 мјесеци.

„Овај начин рада је популаран код људи који немају много времена, код људи који су непокретни, хендикепирани или су стари па не могу да иду код зубара“, казао је Слободан Сучевић.

„Он је рекао да је по струци зубар и мој син га питао да му поправи зубе. Он му је прво повадио који су били за вађење и онда му је направио. Мој син каже да је задовољан“, изјавио је Илија Станишић из Мотика код Бањалуке.

Контролни органи заинтересовали су се за необичан рад доктора Сучевића. Утврдиће да ли неовлаштено пружа медицинске услуге и тиме чини кривично ђело. Али надлежни га још нису лоцирали.

„Ми смо допис у најкраћем могућем року просљедили ЦЈБ Бањалука ради преузимања мјера из њихове надлежности у смислу проналаска и идентификовања лица како бисмо и ми могли извршити провјере тих навода“, рекла је Душанка Макивић, Инспекторат РС.

Из Инспектората наводе да су случај Центру јавне безбједности пријавили 1. априла, али да повратне информације још нема.

Зато има нових протеза по мјери на кућној адреси. Легално или не, грађани кажу јефтиније је.

Н1/Мондо.ба