Базен очишћен и дезинфикован, од сутра поново ради

ТРЕБИЊЕ │ Базен на Бањама од сутра би поново требало да почне са радом, након предузетих мјера чишћења и дезинфекције, потврдио је за Радио Требиње Зоран Чучковић, директор ЈУ „Базени Требиње“.

Базен је због неповољног микробиолошког налаза, чији су узрок наноси прашине са сусједног градилишта затвореног пливачког комплекса на Абазовини, био привремено затворен за купаче.

„Базен смо испразнили, очистили посебним средствима, испрали машинама под притиском, дезинфиковали и већ у послијеподневним часовима биће опет напуњен. Вечерас је још једна провјера квалитета воде – да би већ од сутра базен уобичајно примао купаче“, рекао је Чучковић за Радио Требиње.

Он истиче да нема ниједан разлог за панику, нити је ријеч о контаминацији која је посебно опасна по здравље, али да квалитет воде из предострожности мора бити у оквирима одређених стандарда.

Чучковић истиче да су због близине градилишта још од отварања сезоне у „Базенима Требиње“ били свјесни могућих проблема са прашином.

„Ово је отворено купалиште и није га могуће потпуно заштитити од свега што вјетар може да нанесе. Прашина је улазила и кроз одводну цијев за испуштање вода од прелива јер је она пролазила управо испод градилишта, али је јуче ујутро – овај одвод измјештен другом трасом“, истиче Чучковић.

Р.С.