Aktuelno

Bazen očišćen i dezinfikovan, od sutra ponovo radi

TREBINJE │ Bazen na Banjama od sutra bi ponovo trebalo da počne sa radom, nakon preduzetih mjera čišćenja i dezinfekcije, potvrdio je za Radio Trebinje Zoran Čučković, direktor JU „Bazeni Trebinje“.

Bazen je zbog nepovoljnog mikrobiološkog nalaza, čiji su uzrok nanosi prašine sa susjednog gradilišta zatvorenog plivačkog kompleksa na Abazovini, bio privremeno zatvoren za kupače.

„Bazen smo ispraznili, očistili posebnim sredstvima, isprali mašinama pod pritiskom, dezinfikovali i već u poslijepodnevnim časovima biće opet napunjen. Večeras je još jedna provjera kvaliteta vode – da bi već od sutra bazen uobičajno primao kupače“, rekao je Čučković za Radio Trebinje.

On ističe da nema nijedan razlog za paniku, niti je riječ o kontaminaciji koja je posebno opasna po zdravlje, ali da kvalitet vode iz predostrožnosti mora biti u okvirima određenih standarda.

Čučković ističe da su zbog blizine gradilišta još od otvaranja sezone u „Bazenima Trebinje“ bili svjesni mogućih problema sa prašinom.

„Ovo je otvoreno kupalište i nije ga moguće potpuno zaštititi od svega što vjetar može da nanese. Prašina je ulazila i kroz odvodnu cijev za ispuštanje voda od preliva jer je ona prolazila upravo ispod gradilišta, ali je juče ujutro – ovaj odvod izmješten drugom trasom“, ističe Čučković.

R.S.