Beograd: Gori magacin

334535_1
BEOGRAD l Veliki požar izbio je noćas u Makišu u skladištu kompanije DM zahvativši više od 6.000 kvadratnih metara magacinskog prostora. Povređenih nema.
Najmanje 20 vatrogasnih ekipa sa 56 vatrogasaca na terenu pokušava da zauzda vatrenu stihiju. Gust dim širi se iz Makiša prema Ostružnici. Povremeno se čuju i manje eksplozije jer je deo magacinske hale, koji su pored DM kompanije koristile i neke druge firme, bio pun lako zapaljive robe, a pre svega kućne hemije.
Vatrogasci požar gase već dva i po časa, na terenu je i vatrogasni brod kao i komunalne službe sa 10 svojih cisterni. Na lisu mesta su i toksikološke ekipe koje vrše merenja jer se nad Makišem vije gust dim.
Kada požar bude ugašen, na teren će izaći policajci Pete uprave kriminalističke policije kako bi ispitali šta je uzrok ovog požara.
Na mesto požara jutros je izašao i načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra MUP Predrag Marić koji je saopštio da očekuje da će vatrogasci uskoro ugasiti ovaj požar. Tom prilikom je potvrdio i da gore uglavnom lako zapaljivi proizvodi kućne hemije, te da uskoro očekuje i prva merenja toksikoloških ekipa koja treba da pokažu da li je crn i gust dim koji se od Makiša vije ka Ostružnici opasan po žitelje tog dela grada.
Kurir