Beograd: Protest protiv Prajda

318776_1
BEOGRAD | Pokret Dveri organizovao je večeras u centru Beograda protest protiv održavanja Parade ponosa, najavljene za sutra u u centru prestonice.

Sa prostesta, organizovanog na Trgu Republike poručeno je i da će okupljeni čekati odluku Biroa za koordinaciju službi bezebednosti koja bi večeras trebalo da odluči da je će se Prajd održati.

Okupljeni su nosili državne i zastave Dveri, a uz uvrede na račun premijera Aleksandra Vučiha, na skupu su se čule i modifikovane navijačke pesme protiv održavanja Prajda poput „P….. gradom neće šetati, neće šetati“.

Predstavnik Dveri Vladan Glišić pozvao je okupljene na miran i nenasilan protes poručivši Birou za koordinaciju službi bezebdnosti da „ne proziva okupljne zbog gluposti – gej parade“.

Na skupu je prikazan i ruski film „Sodoma“ koji kako su organizatori rekli ukazuje na poguban uticaj promocije homoseksualizma na decu i porodične vrednosti.

Glišić je pre pocetka skupa rekao novinarima da je kampanja Dveri bila uzbunjivanje javnosti, odnosno „da ljudi shvate da priča o gej paradi nije priča o ljudskim pravima“.

„Ovo okupljanje treba da ohrabri građane Srbije da javno kažu svoj stav koji je većinski – da ne treba da bude gej parade“, rekao je Glišić.

On je dodao da ovo nije „homofobično okupljanje već okupljenje protiv LGBT aktivista koji pokušavaju da uvedu totalitaranu ideologiju u naše škole i kuće i da nas dovedu u situaciju da porodične vrednosti više ne budu glavne vrednosti u Srbiji“.

Predstavnik Dveri Danilo Tvrdišić kaže da je protest organizovan kako bi se žaštitila deca od agresivne promocije ideologije homosekusalizma

Dveri su ovde danas, jer želimo jasno i precizno da poručimo vladi Srbije da je zaslaganje za gej paradu i upšte promocija homoseksulanih prava protuvustavno delovanje, rekao je Tvridšić.

Prema njegovim rečima, to zalaganje nema nikakve veze sa ljudskim pravima, već obrnuto – „predstavlja atak na većinu građana i tradicinalne vrednosti“.

Skup obezbeđuju brojni redari Dveri, na Trgu Republike je prisustna i policija, a saobraćaj se normalno odvija.

RTS