Београд рјешава проблем с графитима по узору на америчке градове

621900_img20150601145816_f
БЕОГРАД | Град Београд ће учествовати у програму размене америчке владе у оквиру којег ће представници Скупштине града посетити Кливленд и упознати се са начином на који тај град решава проблем графита, саопштила је данас Градска управа.

Како се наводи, градски менаџер Горан Весић, секретарка за комунално-стамбене послове Нина Јандрић и директор „Беокома“ Дарко Главаш примили су аташеа за штампу Стивена Старка, саветника Дениса Ибишбеговића и асистента за медије Марину Соколовић, при Америчкој амбасади у Београду.

Истичући да је Београд променио прописе како би почео да решава проблем графита који заиста руже град, Весић је захвалио Амбасади САД на предлогу да Београд учествује у наведеном програму.

– Веома је важно да будемо упознати са искуствима других градова који су тај проблем већ решавали. Амерички градови су прошли кроз овај процес и можемо од њих да научимо како да решимо овај проблем – рекао је Весић.

Он је изразио задовољство што је Београд добио прилику да његови представници посете САД и упознају се, не само са начином на који решавају проблем, већ и како се координирају различите службе и како се примењује друштвено користан рад и трајно решава наведени проблем.

– Према предлогу Америчке амбасаде, осим представника Скупштине града, у делегацији ће бити новинари, представници волонтерских организација, локалних и месних заједница, са којима ће се касније програм спроводити. Верујемо да ћемо искуства која ћемо стећи у Америци моћи да применимо на Београд и да ћемо моћи лакше да се изборимо са овим проблемом – закључио је Весић.
Тањуг