Без помирења два СДС-а

ТРЕБИЊЕ │ На синошњем састанку  Иницијативног одбора Прве СДС и СДС–а,  у организацији Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ договорено је да се амнестирају чланови СДС-а који су напустили ову партију и да се члановима Асоцијације обезбиједи заслужено мјесто у друштву.

Предсједник Иницијативног одбора Прве СДС Божидар Вучуревић истакао је да ствараоци Српске не смију бити прогнаници и жртве у Републици коју су стварали.

Вучуревић је најавио да ће изборна скупштина Прве СДС бити одржана на Преображење, 19. августа.

Он је рекао да ће се Прва СДС договарати са сваком српском странком, али да неће улазити у коалицију.

Потпредсједник СДС-а Милован Бјелица рекао је да је са представницима Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ усаглашено да се амнестирају сви они који су били чланови СДС-а од 1990. године и по било ком основу напустили партију.

Бјелица је навео да је на састанак допутовао уз сагласност предсједника странке Вукоте Говедарице, који је из здрвствених разлога био спријечен да дође у Требиње.

„СДС је расположена да се ријеши питање статуса првог сазива посланика Народне скупштине Републике Српске и свих других који су стварали Српску“, додао је Бјелица.

Предсједник Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ Момчило Kрајишник навео је да је оптимиста јер је донесен закључак да ова асоцијација формулише приједлог и замоли СДС и чланове Иницијативног одбора Прве СДС да се уради амнестија и позову сви који су били некада у СДС-у да се врате у ову политичку партију.

Kрајишник сматра да треба донијети закон о ствараоцима Републике Српске, да би они имали заслужено мјесто у држави и друштву.

Синошњем састанку из СДС присуствоали су и Соња Kараџић, Драго Бундало и Немања Васић.

Радио Требиње