БХ држављанину отказ због радикализма

380872_1

БЕЧ l Након што су белгијски полицијски синдикати, после терористичког напада на тамошњем аеродрому, упозорили да међу запосленима има и симпатизера Исламске државе, на бечком аеродрому швехат је идентификован један такав запослени пореклом из БиХ, који је одмах суспендован.

Он је на том аеродрому годинама радио као техничар, задужен за одржавање разних постројења, а суспендован је пошто су га аустријске власти означиле као симпатизера Исламске државе, јавили су бечки медији, а пренио Тањуг.

„Сви запослени, који раде у шкакљивим областима, прије ступања на дужност пролазе детаљну проверу“, изјавио је портпарол аеродрома, додајући да процедура може да траје више недеља. Тако је било и са суспендованим техничаром.

Држављанин БиХ  је суспендован јер је на социјалним мрежама радо позирао у побједничкој пози налик борцима Исламске државе, са подигнутим кажипрстом.

Такође, преко неких интернет сајтова исказивао је симпатије према Исламској држави и слиједио је радикалне салафистичке поруке, а запосленима је пао у очи са својим радикалним погледима на свијет. Због свега тога, руководство ародрома га је суспендовало.

Агенције