Бијељина: Жена се породила у лифту!

371181_1

БИЈЕЉИНА │ Несвакидашња ситуација догодила се вечерас у Бијељини, гдје се наша суграђанка породила у лифту. У 20.20х Хитна помоћ Бијељина је добила успаничен позив од стране грађанина да се жена породила у лифту, у улици Филипа Вишњића.

Прије поласка су из Хитне помоћи обавјестили гинеколошко-акушерско одјељење бијељинске болнице да буду у приправности како би збринули мајку и дијете.

„Наша екипа је кренула одмах по пријему позива, на лице мјеста, у улицу Филипа Вишњића гдје затичемо породиљу у завршној фази порођаја, пружамо прву помоћ мајци и беби, збрињавамо их, транспортујемо до ургентног центра Бијељина“, рекао је за портал ИнфоБН Милорад Симић дежурни доктор Хитне медицинске помоћи ДЗ Бијељина додајући да њихова служба посједује сет за порођај јер је санитетско возило комплетно опремљено.

Доктор Симић такође наводи да су током транспорта пратили виталне параметре мајке и бебе који су били у стабилном стању, са мајком су разговарали, тјеше је да је све у реду, чују плач бебе…

„Мени лично је ово први овакав позив и ситуација током досадашњег рада у служби Хитне помоћи Бијељина. Истакао бих да захваљујући едукацији, знању и опреми коју посједује наша служба и ДЗ Бијељина у цјелини, можемо да одговоримо и оваквим изазовима и ситуацијама на завидном нивоу, на опште задовољство свих наших суграђана и нас самих“, каже доктор Симић.

Екипа која је изашла на терен поред доктора Симића, су и медицински техничар Добривоје Василић и возач Горан Шкорић.

Испред Хитне помоћи екипа портала ИнфоБијељина затиче поносног оца који није крио задовољство и захвалност првенствено Хитној помоћи која је брзо и ефикасно дјеловала.

„Тек ми је сад страх, вјерујте ми. Kад ми је рекла жена да је кренуо порођај и да је изашло дијете, погледао сам и нисам могао вјеровати, дјечије ноге се виде. Изгубио сам се, нисам знао шта да радим, телефон ми испао из руке, али смо се некако снашли, свастика је позвала хитну“, рекао је кратко за портал ИнфоБијељина срећни отац, Дејан Миловановић који је синоћ добио сина.

Срећним родитељима желимо све најбоље!
ИнфоБН371181_1