Билећа трчи маратон

БИЛЕЋА │ У Билећи се 5. новембра одржава први полумаратон у богатој спортској историји овог града а очекује се учешће до 300 маратонаца из десетак земаља како из региона тако и из Европе и Африке.

Покровитељ 1. Билећког међународног полумаратона је Милорад Додик, предсједник Републике Српске. Организатор је општина Билећа, а суорганизатор и носилац техничке припреме Завичајни клуб „Освит“ Билећа.

„Стазама Билеће трчаће двадесет учесника Олимпијских игара, свјетских, европских и балканских првенстава, носиоци државних рекорда. Фонд награда је изузетно богат а осим главне трке организује се и трка задовољства (5 км) као и трка за дјецу до 7 година (100, 200, 300 м). У трци задовољства и ‘бамби’ трци очекујемо учеснике из свих општина региона! Желимо да се што боље дружимо и да побједник трке буде пријатељство“, каже за Радио Требиње предсједник Организационог одбора Љубо Тркља, који је и сам успјешан маратонац.

Стаза дуга 21 километар иде улицама Билеће све до језера и биће итекако атрактивна са доста успона и низбрдица, што ће бити велики изазов за полумаратонце.

„Најискреније желимо да Билећу представимо у најбољем свјетлу и да учесници трке упознају туристичке и културно историјске локалитете нашег града и у том циљу је трка планирана и траса маркирана. Наша најискренија намјера је да будемо достојанствени домаћини овог историјског догађаја који, надамо се и вјерујемо, пише прву страницу богате историје. Желимо на дјелу да покажемо човјекољубље, гостољубље, добротољубље и господственост а све у циљу афирмације како Билеће, тако и наше Херцеговине и Републике Српске. Ово је први полумаратон у историји Билеће а ми се најискреније надамо да ће ова витешка дисциплина постати традиционална у нашем граду. Новчано награђујемо првих пет у женској и мушкој категорији. Фонд награда се увећава зависно од спонзора. Желимо да наши пехари буду уникатни, тј. од чувеног билећког камена“, истиче Тркља.

Љубитељи здравог живота, спорта, доброг дружења дођите, трчите у Билећи, трчите ка љубави, радости, срећи“, поручују из Организационог одбора, који је за ову прилику урадио и химну маратона.

Р.М.