Билећанке и Љубињци побједници републичког финала МОИ у одбојци

ТРЕБИЊЕ │ Одбојкаши Центра Средњих школа Светозар Ћоровић из Љубиња и одбојкашице Центра средњих школа Голуб Куреш из Билеће побједници су овогодишњих Mалих олимпијских игара одржаних протеклог викенда у Требињу.

Они су у два дана такмичења, јуче по групама и данас у мечевима за пласман показали највише и заслужено освојили шампионске титуле.

Посебно импресивни су били Љубињци, који су осам пута за редом освојили титулу најбоље екипе у РС. Првог дана такмичења побиједили су противнике из Модриче из Градишке у такмичењу по групама те средњошколце из Бањалуке у финалу. Данас у финалном дуелу по други пут су побиједили средњошколце из Модриче са 2-0, по сетовима 25-20 и 25-15. Успјех екипе из Љубиња употпунили су чланови ове екипе Илија Крунић и Михајло Брборић, који су проглашени за најбољег играча и најбољег поентера на турниру.

„Ову екипу краси одичан приступ тренинзима и такмичењима. У финале су ушли рјешени да дају свој максимум, играли са чврстим блоком и одличним сервисом, и заслужено освојили осму титулу за редом. Ова екипа има перспективу, у њој нема матураната, и вјерујем да има перспективу да буде дуго најбоља“, каже Милан Мичета тренер.

Јединa неизвјесност у конкуренцији дјевојака виђена је у финалу. У посљедњем мечу турнира средњошколке из Центра „Голуб Куреш“ су са 2-1, по сетовима 27-29, 25-23 и 15-8, побиједиле екипу Центра средњих школа из Источне Илиџе.

Најбоља поентерка на турниру је Милица Давичевић из Економске школе Бањалука док је Николина Албијанић из Средњошколског центар Голуб Куреш из Билеће.

Одличан домаћин, а то је свеопшта оцјена свих учесника, била је Гимназија „Јован Дучић“ Требиње уз техничку подршку Удружења педагога физичке културе Требиње, Женског одбојкашког клуба Леотар и Основне школе „Јова Јовановић Змај“.

Р.М.