Aktuelno

Bilećanke i Ljubinjci pobjednici republičkog finala MOI u odbojci

TREBINJE │ Odbojkaši Centra Srednjih škola Svetozar Ćorović iz Ljubinja i odbojkašice Centra srednjih škola Golub Kureš iz Bileće pobjednici su ovogodišnjih Malih olimpijskih igara održanih proteklog vikenda u Trebinju.

Oni su u dva dana takmičenja, juče po grupama i danas u mečevima za plasman pokazali najviše i zasluženo osvojili šampionske titule.

Posebno impresivni su bili Ljubinjci, koji su osam puta za redom osvojili titulu najbolje ekipe u RS. Prvog dana takmičenja pobijedili su protivnike iz Modriče iz Gradiške u takmičenju po grupama te srednjoškolce iz Banjaluke u finalu. Danas u finalnom duelu po drugi put su pobijedili srednjoškolce iz Modriče sa 2-0, po setovima 25-20 i 25-15. Uspjeh ekipe iz Ljubinja upotpunili su članovi ove ekipe Ilija Krunić i Mihajlo Brborić, koji su proglašeni za najboljeg igrača i najboljeg poentera na turniru.

„Ovu ekipu krasi odičan pristup treninzima i takmičenjima. U finale su ušli rješeni da daju svoj maksimum, igrali sa čvrstim blokom i odličnim servisom, i zasluženo osvojili osmu titulu za redom. Ova ekipa ima perspektivu, u njoj nema maturanata, i vjerujem da ima perspektivu da bude dugo najbolja“, kaže Milan Mičeta trener.

Jedina neizvjesnost u konkurenciji djevojaka viđena je u finalu. U posljednjem meču turnira srednjoškolke iz Centra „Golub Kureš“ su sa 2-1, po setovima 27-29, 25-23 i 15-8, pobijedile ekipu Centra srednjih škola iz Istočne Ilidže.

Najbolja poenterka na turniru je Milica Davičević iz Ekonomske škole Banjaluka dok je Nikolina Albijanić iz Srednjoškolskog centar Golub Kureš iz Bileće.

Odličan domaćin, a to je sveopšta ocjena svih učesnika, bila je Gimnazija „Jovan Dučić“ Trebinje uz tehničku podršku Udruženja pedagoga fizičke kulture Trebinje, Ženskog odbojkaškog kluba Leotar i Osnovne škole „Jova Jovanović Zmaj“.

R.M.