Bogata takmičarska jesen za selekcije Leotara: Seniori sa prvenstvom Srpske kreću u subotu

TREBINJE │ U subotu startuje Prva košarkaška liga RS u kojoj se takmiči i ekipa „Leotara“, a gost Trebinjaca u prvom kolu je prijedorski „Rudar“.

Pored ovog takmičenja, selekcije trebinjske ekipe svih uzrasnih kategorija tokom narednih mjeseci pokazaće svoje znanje i umijeće.

Košarkaši Leotara sa proslavljenim reprezentativcom Srbije Nemanjom Bjelicom

Juniori, kadeti i pioniri uspješno su startovali u Područnoj košarkaškoj ligi. Pioniri igraju „Basket for kids“ ligu beogradskog TV kanala Sport klub, a najmlađi Mini basket regionalnu ligu.

Dražen Šegrt, šef stručnog štaba i rukovodilac omladinskih kategorija Košarkaškog kluba „Leotar“, ističe da će sva takmičenja biti od velikog značaja za stasavanje omladinskih kategorija.

„Na startu Područne lige, na turniru u Gacku juniori i pioniri ostvarili su pobjede, a kadeti su poraženi. Početkom novembra najmlađi startuju sa Mini basket regionalnom ligom na turniru u Rijeci. Tu još nastupaju ekipa Budućnosti iz Podgorice, zagrebački timovi Cedevita i Rudež, Kvarner iz Rijeke, sarajevski Koš, Zadar i Dubrovnik. Drugi turnir se igra u Zagrebu, a treći u Podgorici. Starija generacija pionira igra na medijski izuzetno dobro propraćenom i veoma kvalitetnom turniru „Basket 4 kids“ koji će, 28. novembra u Trebinju, organizovati beogradski Sport klub. Očekujemo da će se sve selekcije u lijepom svijetlu predstaviti na svim takmičeniima“, kaže Šegrt.

R.M.