Бојовић: Загребу упутити протестну ноту због напада на ватерполисте

Функционер ДФ-а Владислав Бојовић позвао је данас црногорску власт да упути Хрватској макар протестну ноту због дивљачког напада на ватерполисте „Црвене звезде“ у Сплиту, чији је голман Александар Краљ, иначе Црногорац по сопственом признању, том приликом замало убијен.

Бојовић, који је члан Предсједништва Демократске народне партије, позвао је министра спољних послова Срђана Дармановића и министра одбране Предрага Бошковића да се огласе у вези са овим инцидентом.

„Веома је важно да се види да ли ће се Дармановић и Бошковић поводом овог огласити, посебно имајући у виду да су већ годинама актуелној власти у Црној Гори ближи Хрватска и Хрвати од Србије и Срба“, рекао је Бојовић.

Он истиче да је јасно да Хрвати, задојени усташтвом, не праве разлику да ли је неко Црногорац или Србин.

„Овакви догађаји потврђују да чланство Хрватске у Европској унији и НАТО пакту није допринијело њиховој националној еманципацији, нити су они због тога направили суштински цивилизацијски искорак“, нагласио је Бојовић.

Он каже да догађај из Сплита озбиљно опомиње и јасно показује у ком правцу би водио наум оних који би да у 21. вијеку Црну Гору претворе у безлични „Монтенегро“, или чак у „црвену Хрватску“, а Србе и Црногорце, који су један те исти народ, у антисрпски настројене „црвене Хрвате“, по замислима проусташких идеолога, Савића Марковића Штедимлије и Секуле Дрљевића.

Четворица ватерполиста „Црвене звезде“ нападнута су јуче у Сплиту палицама и ножевима, уочи утакмице са „Морнаром“ у Регионалној лиги.

Они су били у тренеркама са клупским обиљежјима, а нападнути су док су сједили у кафићу на Риви.

Голман ватерполо клуба „Црвена звезда“ Александро Краљ, који је морао да скочи у море да би се спасио од нападача, задобио је прелом носа, док је Душан Васић задобио ударце у леђа, а Милош Максимовић у ногу.

СРНА