Болница Требиње обиљежила крсну славу

ТРЕБИЊЕ I Болница Требиње данас је обиљежила крсну славу – Свети врачеви Kозма и Дамјан.

Љубица Миљановић, начелница Одјељења за онкологију пренијела је присутнима честитку Васа Мијановића, директора Болнице који из оправданих разлога није могао присуствовати данашњој свечаности.

„Поштовани, усљед објективних околности нисам у прилици да будем са вама на овај свечани дан. Свим запосленима желим срећну славу установе и захваљујем се свим пријатељима који су својим присуством увеличали нашу славу“, поручио је Мијановић.

Присутнима се обратила др Миљановић.

„Наша крсна слава подсјећа и обиљежава како нашу струку, тако и нашу људску дужност, али истовремено враћа нас у минула времена, у којима су владали неки други обичају и закони“, истакала је др Миљановић.

„Мислим и на Хипократа, али и на два света бесребреника, Козму и Дамјана, два древна љекара, који су нам лијечећи неуморно, без икакве цијене и накнаде, у аманет оставили једну дубоку спознају да људски живот нема цијену, да је сам по себи драгоцјен и свет, јер нам га је удахнуо наш Господ небески“, додала је она.

Доктор Миљановић је истакла да су у медицинском послу сви једнако важни.

„Од свих нас често зависи живот болесника. Сви ми стално смо на оној одсудној међи, на којој се дијели здравље од болести и живот од смрти. Лијечење је наш посао, али никако то не може бити само посао него једна величанствена мисија која је, ето, припала људима у бијелом“, закључила је Миљановић.

Драгослав Бањак, предсједник Скупштине Града Требиња, у име градске управе честитао је свим запослима у требињској болници крсну славу.

„Да и у наредној години будете још успјешнији за добробит грађана Требиња и читаве регије“, казао је Бањак.

Свети врачеви Козма и Дамјан су слава свих здравствених радника.

 С.П.