БОРЦЕ НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ КО ЋЕ ИХ ПРЕДСТАВЉАТИ: Избори у два мјесна одбора одложени због малог одзива

ТРЕБИЊЕ │ У Борачкој организацији РС, по мјесним одборима сваке општинске или градске организације, током марта одржавају се избори за скупштине локалних борачких организација.

У Требињу градске изборе карактерише мала заинтересованост бораца, а избори у два мјесна одбора су и одложени због недостатка кворума.

Предсједник Скупштине Градске борачке организације Требиње Перо Мишељић за Радио Требиње каже да је требало да буде одржано шест изборних скупштина мјесних одбора, али су двије одложене.

„У Пољицу и Ластви скупштине нису одржане због недостатка кворума. Избори на Хуму, у Величанима, Доброманима и Полицама су одржани, али чињеница је да се на скупштине не одазива довољан број бораца. Већина која дође су незадовољни борци и на бироу су за запошљавање, а они који су задовољни и запослени – од њих се мало ко одазива“, каже Мишељић.

Вечерас се одржава изборна скупштина у Придворцима, а након тога слиједе Хрупјела, Доње Полице и остале мјесне заједнице.

Према одредбама Борачке организације РС, избори се понављају до три пута – а уколико и тада не успију, у скупштини неће бити изабраних представника тих мјесних заједница.

Р.М.