Bosić – Kormak: Velika odgovornost na bošnjačkim političarima

20150428121736_302372
SARAJEVO | Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić rekao je danas u Sarajevu da je nakon groznog terorističkog akta, koji se desio u Zvorniku, velika odgovornost na političarima iz reda bošnjačkog naroda.

„Prije svega, velika odgovornost je i na političarima, a u ovom slučaju na političarima iz reda bošnjačkog naroda, koji treba u saradnji svih nas da urade dodatne napore da se ova situacija i ovi džepovi potencijalnog terorizma na neki način stave pod kontrolu u interesu svih građana BiH“, poručio je Bosić.

On je, nakon sastanka sa ambasadorom SAD u BiH Morin Kormak, izjavio novinarima da je terorizam globalna pojava, a da su SAD vodeća zemlja u borbi protiv terorizma.

Bosić je naglasio da je BiH dio tog problema, te smatra da sve agencije i svi oni koji su odgovorni za bezbjednost građana treba da daju svoj doprinos da se izađe iz ove situacije.

On je istakao da ovakvu nesreću političari nikako ne bi trebalo da iskoriste za svoje političke ciljeve ili dizanje svog ličnog rejtinga.
Srna