Босић: Неопходне темељне промјене како би Република Српска кренула напријед

potpis-sds
БАЊАЛУКА | Предсједници СДС-а Младен Босић, Странке Напредна Српска Адам шукало и Странке за правду и ред Небојша Вукановић потписали су данас у Бањалуци Протокол о сарадњи.

Лидер СДС-а Младен Босић је рекао да се овим наставља процес укрупљавања опозиције у Републици Српској, будући да ће странке Савеза за промјене сутра потписати меморандум о сарадњи у наредном периоду, што је, каже, јачање опозиционе сцене неопходно пред локалне изборе.

Очекује да ће овај политички блок имати заједничке кандидате на локалним изборима.

„Републици Српској су неопходе темељне промјене како би могла да крене напријед, након дугог периода лаганог пропадања“, рекао је Босић у изјави новинарима.

„Очекујемо да крајњи резутат буде крај режима у Републици Српској, постављање нових приоритета, а број један је запошљавање, развој и напуштање политике конфликата са свима, коју заступа актуелна власт у Српској“, додао је он.

Подсјетио је да приоритет за Републику Српску треба да буде борба против криминала и корупције.

Адам шукало је рекао да су потписали протокол о сарадњи са Српском демократском странком како би подржали промјене неопходе за Републику Српску, а приоритет и за ову странку биће борба против криминала и корупције.

И Небојша Вукановић истиче да је потребно да се окупе све опозиционе странке како би дошло до неопходних промјена у Српској.

Указао је на тешку економску ситуацију у Републици Српској, те да су пропале двије банке, да је енергетски сектор у проблемима, истакавши да је крајње вријеме да и грађани устану против овакве