Bosić: Opozicija ima 39 potpisa poslanika

bosic
BANJA LUKA | Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da opozicija trenutno ima 39 potpisa poslanika na osnovu kojih će tražiti sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran slučaj „Snimak“.
„U tih 39 potpisa, nisu tri potpisa koja pripadaju SDS-u, ali su ih odnijeli ljudi koji su napustili Klub SDS“, rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Banjaluci i izrazio očekivanje da će u narednom periodu imati i više od 42 potpisa s ciljem formiranja nove vlasti u Srpskoj.

On tvrdi da je sasvim izvjesno da iza Vlade Srpske ne postoji skupštinska većina, navodeći da opozicija razgovara sa svima koji su nezadovoljni situacijom u Srpskoj.

Bosić je naveo da lider SNSD-a Milorad Dodik i visoki funkcioneri ove stranke „bez argumenata optužuju predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da rade protiv interesa Republike Srpske, posebno kada je riječ o mehanizmu koordinacije“.
„Savjet ministara BiH pokušava da formira tijelo u kojem treba i Republika Srpska dati predstavnika kako bi otkočili proces dogovora o mehanizmu koordinacije. Naš stav je identičan kakav je bio i prije, iz Srpske smo imali identičan stav“, rekao je Bosić.

On tvrdi da ne postoji nikakav novi prijedlog mehanizma koordinacije od onog koji je predložen prije dvije godine u Briselu.

Bosić navodi da nije istina da predstavnici Srpske na nivou BiH urušavaju finansijski sistem u Republici Srpskoj. On je dodao da SDS nikada neće pristati na nova zaduženja ukoliko nisu namijenjena za povećanje proizvodnje i nova zapošljavanja.
Srna