Bosić predsjedava sjednicom PSSE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

STRAZBUR | U Strazburu je počeo Treći dio redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, kojem prisustvuju i članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u kojoj se nalazi i Mladen Bosić (SDS), koji je član Kolegijuma Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH.
Tokom ovog zasjedanja, Bosić, koji je i zamjenik predsjedavajuće Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope sutra će predsjedavati jednim dijelom rada Parlamenta u Strazburu.
Prije otvaranja zasjedanja održana je sjednica Biroa, kojoj su u svojstvu potpredsjednika PSSE prisustvovao i Mladen Bosić, a održani su i sastanci političkih grupa PSVE, kojima su prisustvovali članovi Delegacije PSBiH u PSVE.
Zasjedanje PSVE, koje će biti održano od 22. do 26. juna 2015. godine, obilježiće obraćanje predsjedavujućeg Komiteta ministara PSVE i ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnadka, kao i obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništava BiH Mladena Ivanića, koje je planirano za 24. juni.
Pored obraćanja visokih zvaničnika BiH tokom junskog dijela zasjedanja planirano je i obraćanje generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban ki Muna.
Programom rada prvog dana zasjedanja je planirano da se održi svečanost povodom obilježavanja 60. godišnjice Evropske nagrade (Europe Prize).
Inače, predloženim dnevnim redom petodnevnog zasjedanja PSVE, pored ostalih, predviđene su i rasprave o unapređenju zaštite zviždača, funkcioniranju demokratskih institucija u Azerbejdžanu, poništenju prethodno potvrđenih akreditiva Delegacije Ruske Federacije, kao i o situaciji u Mađarskoj, prepoznavanju i sprečavanju neorasizma, te unapređenju transparentnosti vlasništva nad medijima i medijskoj odgovornosti i etici u promjenljivom medijskom okruženju.
BNTV