Божићна миса у Требињу

ТРЕБИЊЕ | У катедрали Рођења блажене Дјевице Марије, уз присуство вјерника, божићну мису служио је дон Иво Шутало, требињски жупник.

Честитајући празник рођења Исуса Христа свим припадницима католичке вјероисповјести, дон Иво је истакао да је ово најрадоснији хришћански празник који треба да проведу у миру и љубави према ближњима.

„Нека новорођени Исус заиста донесе свима обиље благослова божијега, обиље заједничког живота, међусобног поштовања, да можемо живјети и прихватати се међусобно и живјети Божић. Нека је католицима срећан Божић, а свим другим људима добре воље желим искрен божији благослов у њиховом животу и њиховим породицама„, истакао је Шутало и захвалио се на учествовању у мисном слављу начелнику Одјељења за друштвене дјелатности Зорану Милошевићу и свештеницима Александру Илићу и Борису Бандуки.

Град Требиње упутио је божићну честитку требињском жупнику дон Иву Шуталу, суграђанима католичке вјероисповијести и свим хришћанима који рођење Христово славе по грегоријанском календару.

„Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, упућујемо искрене честитке Вама, редовништву, грађанима католичке вјероисповијести и свим хришћанима који празнују по грегоријанском календару.

Божић је празник радости и наде који нас испуњава најљепшим осјећањима и уједињује око традиционалних и моралних вриједности мира, узајамног поштовања и толеранције међу људима и народима.

Нека мир, радост и топлина овог великог празника испуне ваша срца и домове и нека година која ја пред нама буде љепша и успјешнија од претходне!“, каже се у честитки градоначелника Требиња Луке Петровића, предсједника Скупштине града Драгослава Бањка, замјеника градоначелника Мирка Ћурића и потпредсједника скупштине Бојана Шапурића.

М.И.