Брчко главни град нове Југославије!?

380403_1

Нова Југославија била би успостављена на конфедералном принципу, али са једним обликом централне администрације и главним градом, за који је одабран дистрикт Брчко, у Босни и Херцеговини, односно, Републици Српској.

Према информацијама до којих је јуче дошла аустријска агенција ОЈЛ, у изворима европске администрације, окончан је посао на пројекту обнове Југославије.

На томе се ради последње три године, а иницијатори су Немачка и Америка.

Наиме, како сазнаје ова агенција, дошло се до става да је разбијање бивше Југославије била велика грешка, да је тиме значајно нарушена стабилност и безбедносна уједињене Европе те да је цео простор бивше државе, подељен у мале државице, осиромашен до мере да представља све већи проблем Европе.

Закључено је такође да је економски и војни раст Русије у међувремену постао велика опасност и кроз чињеницу да након рушења Југославије више нема бране која би зауставила руски утицај на Бакану и источној Европи.

Прецизније, оцењује се да ће Русија, уз помоћ Србије, свог традиционалног савезника, све више ширити утицај у том делу Еропе, нарушавајући стратешке интересе других великих сила, Немачке, Велике Британије и Америке, пре свих.

Нова Југославија била би успостављена на конфедералном принципу, али са једним обликом централне администрације и главним градом, за који је одабран дистрихт Брчко, у Босни и Херцеговини, односно, Републици Српској.

Овај концепт, како сазнаје аустријска агенција, биће понуђен средином априла свим владама република насталих на рушевинама Југославије. Наводно да је Словенија већ дала сагласност, што се тумачи све тежом ситуацијом у овој држави, обзиром на мало тржиште и затвореност великог европског тржиста за словеначке производе.

Хрватској ће бити понуђено да бившем простору Крајине додели политичку и територоијалну аутономију, уз додатак да би одбијање те понуде повукло за собом активирање старих планова Италије да поврати Далмацију у своје границе.

Босна и Херцеговина добиће, према овом плану, један облик централизованог државног уређења, али це Република Српска опстати, додуше са много мањим овлашћењима од садашњих, али зато са обавезним изласком на Јадранско море, о чему ће морати да се договоре Црна Гора и Босна и Херцеговина.

Овим планом је предвиђено поништавање признања самосталности Косова и Метохије, враћање јужне српске покрајине у уставно правни овир Србије, с тим што би Србија за узврат морала да врати одредбе Устава из 1974. године, односно да Косову И Војводини додели изузетно висок степен аутономије.

За Македонију је предвиђена подела на македонскни и албански део.

Устав будуће Југославије предвиђа заједничке војне снаге, заједничку дипломатију, централну банку и десетогодишни политички наџор Европске уније и Америке, уз гаранцију ових земаља да ће у будућу Југославију бити инвестирано 100 милијарди евра у периоду од десет година.

Новости