Бреговић, Депардје и Сигал непожељни

The Ukrainian flag and a Stop sign are seen on a road near Ukrainian check point in the Donetsk region on September 26, 2014. The European Union on Friday unveiled an interim deal meant to end Russia's latest gas war with Ukraine which could see a return of supplies to the crisis-hit nation and a renewal of trust between the rival neighbours.  AFP PHOTO/ANATOLII BOIKO

КИЈЕВ | Музичар Горан Бреговић и глумци Жерар Депардје и Стивен Сигал стављени су на листу непожељних особа у Украјини, рекао је данас агенцији ТАСС извор из Владе Украјине.
„Поред Депардјеа, још неколико познатих особа су на тој листи, укључујући Горана Бреговића и Стивена Сигала. Предали смо листу украјинској служби безбједности ради истраге“, рекао је извор.
Украјинско Министарство културе саопштило је раније да на листи непожељних има 500 особа из различитих земаља које се изјашњавају против територијалног интегритета Украјине.
Магазин „Уест-Франс“ писао је да је Депардје, који је добио руско држављанство 2013. године, проглашен непожељним јер „украјинско Министарство културе сматра да он представља пријетњу по националну безбједност“.
Замјеник министра културе Јури Зубко рекао је да ће Државна служба безбједности провести истрагу и доставити одговарајуће материјале суду, који има коначну ријеч о томе чије ће се име наћи на листи.
Он је додао да ће листа бити објављена до 3. августа.
Агенције