Brena je trebalo da glumi u „Boljem životu“!

Bolji-zivot-Lepa-Brena-620x350
– Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da potraje i dve godine, već samo filmove – rekla je Brena
Popularna pevačica Lepa Brena je svojevremeno trebalo da glumi Ninu Andrejević u legendarnoj seriji “Bolji život”, međutim ona je ponudu odbila zbog previše obaveza, i ova uloga je proslavila Snežanu Savić.
Krajem osamdesetih producenti su želeli da u seriji, u ulozi pevačice, imaju veliku zvezdu, a Brena je bila logičan izbor jer tada je bila na vrhuncu popularnosti i žarira je i palila širom Jugoslavije. Međutim, nije joj bilo suđeno.
– To je bilo veoma davno i više se ne sećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da potraje i dve godine, već samo filmove. Tada sam bila preokupirana nastupima i turnejom širom bovše Jugoslavije i sveta. Snežana Savić je veliki profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umela – rekla je Lepa Brena za “Kurir”.
Sa druge strane, Snežana Savić kaže da nije znala da je bila tek drugi izbor reditelja.
– Mi glumci smo tu da radimo svoj posao. “Bolji život” je velika serija. Izbacila me je u orbitu i donela veliku popularnost u celoj bivšoj Jugoslaviji. Prvi put čujem od vas da je uloga Nine Andrejević pisana za Brenu. Najbolje da pitate pisca Sinišu Pavića – zaključila je Savićeva.
Telegraf.rs