Бронзана медаља за Теодору Краљевић

БАЊА ЛУКА | Чланица Клуба водених спортова „Леотар“ Теодора Краљевић освојила је бронзану медаљу на 800 м слободно на завршном пливачком митингу трилогије – МПМ „22. Април“ Велике награде балканских градова, који је протеклог викенда одржан у Бањалуци.

Завидне резултате постигли су и остали чланови овог клуба – Хелена Лакић се пласирала у двије финалне трке на 50м делфин и 200 м леђно, Марко Будинчић је отпливао своје личне рекорде на 50м и 100м леђно, док се Урош Кундачина успјешно вратио у форму наког повреде рамена, потврдивши раније резултате.

Такмичење је окупило  423 пливача из 45 клубова Грчке, Мађарске, Србије, Аустрије, Хрватске, Македоније, Грузије, Словеније и Босне и Херцеговине.

Овогодишњи МПМ „22. април“ по квалитету пливача и резултата сигурно може понијети епитет најквалитетније пливачког такмичења на просторима БиХ у задњих десетак година. На такмичењу су учествовали врхунски пливачи као што је Чаба Силађи са тренутно најбољим временом на 50 м прсно у свијету у овој години, Ања Цревар – А норма за ОИ Токио 2020, Михајло Чепркало – Б норма ОИ Токио 2020.

О квалитету такмичења говори и податак да је оборено 25 државних рекорда и испливане су три норме за Олимпијске игре у Токију 2020, као и неколико норми за предстојеће свјетско првенство у пливању, које се ове године одржава у Јужној Кореји.

„Овај митинг је нашим пливачим пружио велико такмичарско искуство, као и један добар пливачки камп, где су могли да тренирају и распливавају поред врхунских пливача, а свакако нешто од њих и да науче. Пред нама је период припрема за љетњу сезону, као и за неколико међународних пливачких митинга, која нас очекују у мају“, каже Вељко Пиљевић, тренер КВС „Леотар“.

Радио Требиње