Бугарски „ловац на мигранте“

Bugarski-lovac-na-migrante

Динко Вилев, самозвани ловац на мигранте и вођа банде која патролира дуж теже приступачних делова бугарско-турске границе тражи од власти у Софији да му исплати надокнаду за мигранте које ухвати. „Сви мигранти су џихадисти“, тврди Вилев.

Бугарски „ловац на мигранте“ Динко Вилев и његова банда, на мотоциклима и уз помоћ паса трагача хватају мигранте који покушавају да се из Турске пребаце у Бугарску, јавила је бугарска национална телевизија.

Мигранти које та група ухвати су испрепадани, јер им Вилев прети смрћу, пише Дејли мејл.

Говорећи за националну телевизију, Вилев је рекао да се на тај подухват одлучио након што је група миграната покушала да му украде мотоцикл.

Вилев је набавио и два оклопна возила, како би се његова банда лакше кретала кроз тешко приступачне делове граничног појаса. Неретко, у „лов“ иду и на коњима.

Пошто их ухвати, мигранте предаје полицији. Он објашњава да је та акција наишла на веома позитивне критике и да жели да регрутује што већи број људи и на тај начин прошири своју групу.

„Ловац на мигранте“ жели да му бугарска влада обезбеди плату и новчану надокнаду за сваког „ухваћеног“ мигранта.

„Ја бих овај необичан подухват једноставно описао као спортску активност, а спортисти нису насилни“, објаснио је Динко Вилев.

Међутим, Хелсиншки одбор за људска права веома је оштро критиковао ову акцију. Припадници тог одреда објаснили су да је подухват Динка Вилева нелегалан и назвали су га криминалцем.

Присталице оваквог опхођења према мигрантима, отворили су на Фејсбуку страну на којој му пружају подршку.
РТС