Bura prevrnula šleper

335847_1
SPILIT l Jedna osoba povrijeđena je danas kada se kod Splita prevrnuo šleper usljed orkanske bure, dok snažan vjetar na hrvatskom primorju prevrće vozila i stabla i ruši fasade zgrada.
Vozač šlepera, koji se prevrnuo na brzoj cesti Klis – Solin, prebačen je u bolnicu.
Od jačine vjetra u Rijeci se srušila fasada sa jedne zgrade, a u Splitu krov sa objekta preduzeća „Dalmeks“, javljaju hrvatski mediji.
Bura je u gradu Pagu okrenula parkirani automobil i u more pobacala plastiče kontjenere, dok su građani ostali bez električne energije.
Na području Makarske bura je pričinila manju štetu na saobraćajnim znacima, kioscima, reklamnim panoima i tendama.
Zbog velike količine padavina u Dubrovniku se voda u rijekama slivala dijelovima grada.
U Jasenicama su izmjereni udari bure od 200 kilometara na čas, a vjetar slične jačine duva i na paškom i krčkom mostu. Ipak, najjači udari očekuju se u večernjim časovima.
Orkanska bura paralizovala je pomorski saobraćaj i prekinula brojne linije duž Jadrana, dok su putevi su na cijelom primorju mokri i klizavi, pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja.
Iz policije upozoravaju vozače da posebno budu oprezni na putnim pravcima Solin -Kaštela – Trogir i Split – Omiš, te na ulicama Splita, jer je bi na kolovozu mogli da nalete na razne predmete, s obzirom da je oštećena saobraćajna signalizacija.
Izdato je upozorenje da Kaštelanskim zalivom morem pluta kontejner, a iz Sjeverne luke kažu da je riječ o čuvarskoj kućici.
BNTV