Чарапе које се перу једном годишње!

3817154_1

Бромодозу, односно непријатан мирис ногу најчешће узрокују бактерије и гљивице, рјешење овог проблема дошао је британски фармер Стив Вајти који је осмислио антибактеријске чарапе које није потребно прати чак годину дана!

Изумитељ ових чарапа, Стив Вајти, тврди да је тајна у њиховом материјалу, односно, мохер вуни која се добија од ангора коза. Наша стопала имају велики број знојних жлијезда које служе за хлађење, због обуће коју носимо оне не могу да раде природно, те се бактерије размножавају више него што је то уобичајено.

Ове револуционарне чарапе не задржавају зној, па и бактерије не остају заробљене унутар обуће, а самим тим нема ни смрада. Оно што је привукло пажњу медија, јесте његова тврдња да чарапе није потребно прати бар годину дана, што је како каже, лично тестирао.

Он је случајно набасао на ово откриће јер му је намјера била да дизајнира чарапе које су удобне и трајне, али је послије неколико дана примјетио и недостатак уобичајеног непријатног мириса.За сада их је могуће набавити само на територији Велике Британије, али он најављује да ће их продавати широм свијета преко посебне интернет странице.

Дејли мејл