Чавић: СНСД административним мјерама покушава спријечити наш скуп

cavic

БАЊАЛУКА │ Драган Чавић, предсједник НДП-а оптужио је СНСД да административним мјерама спречавају Савез за промјене да одрже протесте 14. маја у Бањалуци.

Рекао је да располаже информацијом да је СНСД резервисао Трг крајине од 14. маја до 5. јуна како би спријечили Савез да одржи протесте на том мјесту.

Додао је да је у парку Младен Стојановић у вријеме заказаног окупљања присталица Савеза за промјене Универзитетска библиотека заказала скуп под називом “Његовање српског језика”.

Чавић је рекао да ће се присталице Савеза за промјене окупити на скупу који организује Универзитетска библиотека како би његовали српски језик по свим његовим љепотама те да ће током тог скупа користити богате изразе српског језика како би исказали своје мишљење о стању у РС.

“Неће нас спријечити да дођемо у Бањалуку упскос свим њиховим административним покушајима спречавања нашег скупа. Овакве ствари није радио ни Слободан Милошевић”, рекао је Чавић.

Додао је да ће Универзитетска библиотека као организатор манифестације “Његовање српског језика” бити одговорна за било који инцидент ако би се евентуално десио. Одговарајући на питање новинара да ли ће доћи на састанак са предсједником Милорадом Додиком, одговорио је одрично и додао да њихов скуп може отказати само Додикова оставка.

Независне новине