ЧЕТИРИ ТРЕБИЊСКЕ ФИРМЕ САНКЦИОНИСАНЕ због рада током државних празника

ТРЕБИЊЕ │ Инспектори Одјељења за инспекцијске послове Комуналне полиције Града Требиња ових дана контролисали су да ли су пословни субјекти у Требињу поштовали Одлуку о раду трговинских, занатских и услужних дјелатности током државних празника.

Првог дана нове године у потпуности је испоштована наведена одлука, а 2. и 9. евидентирана су четири прекршаја и поднесено осам  прекршајних налога.

Бојан Чворо, начелник Одјељења за инспекцијске послове Комуналне полиције Града Требиње, каже да је то много мање прекшаја него претходних година.

Првог јануара није било потребе за кажњавањем, јер су се пословни субјекти понашали у скаду са наведеном одлуком, а другог и деветог су кажњена четири пословна субјекта. Ради се о правним лицима гдје су изречени прекршајни налози на име фирме и одговорних лица, четири на име пословних субјеката и четири на име одговорних лица.То је доста добро стање узимајући у обзир чињеницу да је у ранијем периоду било доста више пословних субјеката који су кршили одредбе о радном времену током државних празника”, казао је Чворо.

Он је навео које су им прописане казне.

“Санкције су 500 марака на име фирме и 100 конвертибилних марака на име одговорног лица у фирми”, појашњава Чворо.

Једном од кажњених пословних субјеката издат је прекршајни налог за непоштовање Закона о празницима и за 2. и за 9. јануар.

Д.Р.