Акција чишћења Црквине

ТРЕБИЊЕ │ Јединица цивилне заштите Хидроелектрана на Требишњици ангажована је на чишћењу и просијецању противпожарног појаса на неприступачним теренима који су у љетњим мјесецима подложни пожарима, али и низ других активности.

Према ријечима Миодрага Батинића, шефа Службе цивилне заштите ХЕТ-а за Радио Требиње, на основу закључака Штаба за ванредне ситуације Града Требиња,  екипе су од почетка овог мјесеца ангажоване на чишћењу брда Црквина.

„Превентивне акције односе се на чишћење Црквине од смреке и драче, чиме би смањили потенцијални ризик од пожара на најмању могућу мјеру“, истиче Батинић.

Осим припадника Службе цивилне заштите ХЕТ-а, на чишћењу неприступачног терена на Црквини, ангажовани су радници Електро-Херцеговине, Јавне установе „Екологија и безбједност“, Територијалне ватрогасне јединице Требиње и Ватрогасног друштва Ластва.

Батинић подсјећа да је у плану и просијецање противпожарног појаса на неприступачном терену изнад насеља Алексина Међа, брда Хумац изнад Придвораца, те појединих путних комуникација значајних за противпожарне послове.

М.И.