Чланови „Алата“ даривали крв

ТРЕБИЊЕ │Чланови Градског културно-умјетничког друштва „Алат-Свислајон“ даривали су данас крв у требињском Центру за трансфузијску медицину.

Према ријечима др Драгана Шаренца, начелника ове службе, за акцију се пријавило 16 чланова „Алата“, а прикупљено је 14 доза надрагоцјеније течности.

Шаренац додаје да је данашња акција педесета од почетка ове године, у којој је до сада прикупљено око 2.000 хиљаде јединица крви.

Наредна организована акција је већ сутра, када ће своју хуманост показати чланови Актива Добровољних давалаца крви Полицијске управе Требиње.

Хумана акција „алатничара“ увертира је у традиционални годишњи концерт народних игра и пјесама, који ће приредити у суботу, 18. новембра, у Спортској дворани „Милош Мрдић“.

Предсједник Градског КУД-а „Алат-Свислајон“ Недељко Ламбета подсјећа за Радио Требиње да чланови овог културно-умјетничког друштва сваке године пред Аранђеловдан, крсну славу Индустрије алата, организују акцију даривања крви и годишњи концерт, на којем суграђанима представљају своје стваралаштво на пољу очувања фолклорне баштине.

Почетак концерта је у 19:30 часова, а улазница 3 КМ.

Радио Требиње