Црна Гора: Ухапшен Светозар Маровић

368637_1
ПОДГОРИЦА │ Бивши председник Србије и Црне Горе Светозар Маровић ухапшен је јутрос према налогу специјалног државног тужиоца, преносе „Вијести“.
Према незваничним информацијама садашњи председник политичког савета ДПС-а ухапшен је у згради Вектре.

Специјални државни тужилац Црне Горе Миливоје Катнић наговестио је раније хапшење Маровића, истичући да је идентификован шеф организоване криминалне групе у Будви и најавио да ће ускоро истрага бити проширења и на њега у случајевима платоа на Јазу и ТQ плаза, преноси црногорски портал ЦДМ.
„Тужилаштво верује да је прикупило довољно доказа за предузимање ове активности, а то је доношење наредбе за проширење истраге и у односу на организатора ове криминалне групе“, рекао је Катнић.
Сви кључни актери „Будванске афере“ признали су да су криви за вишемилионску штету насталу на рачун Општине Будва и државе у неколико одвојених поступака, наводи портал.

У притвору су већ Маровићев син Милош, брат Драган, стрина Мирјана, а поступак се води и против његове кћерке Милене Маровић-Богдановић и Милошеве таште Драгице Поповић.

Подсећамо, Милош Маровић, син високог функционера владајуће ДПС Светозара Маровића, пребачен је почетком месеца у истражни затвор код Подгорице и одређен му је притвор од 30 дана због сумње да је умешан у незакониту продају државне земље код Будве.

Он је у притвору због сумње да је умешан у незакониту продају 26.000 квадрата општинског земљишта у залеђу плаже Јаз, чиме је градски буџет оштећен за 1,4 милиона евра.

Осим тога, неколико високо позиционираних личности општине Будва, међу којима су и ћерка и брат бившег и јединог председника Србије и Црне Горе ухапшени су средином августа.

Вијести